Híreink

Aktuális információk, események

Az OTP Agrár - Regionális sztorik című sorozatában szerepelt a Bold Agro Kft.

A Bold Agro kft. több mint 30 év alatt vált Hajdú-Bihar megye meghatározó mezőgazdasági szereplőjévé. Agrárvállalkozásunk ma már nem csupán gyümölcstermesztéssel és sertéstenyésztéssel foglalkozik, de szerepet vállalunk a térség gasztronómiájának felvirágoztatásában is (Almavirág Étterem), de saját gyártású 100%-os natúr gyümölcsleveinkkel (Dér Juice) is a legmagasabb minőségi standardot képviseljük.
bővebb információ >

A Bold Agro Kft. Magyarország Legszebb Birtoka 2019-ben


Derecske, 2019. szeptember 11. – A Hajdú-Bihar megyei Derecskén működő Bold Agro Kft. lett Magyarország Legszebb Birtoka 2019-ben - jelentették be mai sajtótájékoztatójukon a szakma egyik legrangosabb versenyének szervezői. A megmérettetésben idén 60 cég vett részt 7 kategóriában, a döntőbe pedig kategóriánként 3-3 induló került be. A versenyen – amelynek fővédnöke Jakab István, a Magosz elnöke – a Derecskei Gyümölcsöst működtető és a DÉR Juice prémium gyümölcslevet is előállító Bold Agro Kft. a közönségdíj mellett a Gyümölcstermesztő birtok kategória 1. helyezését is megszerezte. A szakmai zsűri az abszolút győztesnek járó díjat is a Bold Agro Kft. számára ítélte oda, indoklása szerint azért, mert a cégcsoport a főbb ágazatai – így a sertéstenyésztés, a növény- és gyümölcstermesztés, a gyümölcsfeldolgozás és -forgalmazás, valamint az ezekre épülő vendéglátás – Magyaroszágon egyedülálló szimbiózisát hozta létre, amely jelentős mértékben segíti a környezetterhelés csökkentését és az ökológiai lábnyom minimalizálását.

bővebb információ >

TOP HÁROMBAN A MAGYAR KKV-K KÖZÖTT

A magyar tulajdonban lévő vállalatok között árbevétel alapján a Bold Agro Kft. Magyarország 130. legnagyobb vállalata, hatékonyságban, fejlődőképességben, hozzáadott értékben viszont a 2018-as év eredményei alapján az első háromba tartozik, ezért újabb szakmai elismeréssel gyarapodott a Bold Agro Kft. már eddig is figyelemreméltó gyűjteménye. 
A magyar kis- és középvállalatok TOP 100 listáján mezőgazdaság kategóriában a tavalyi év mutatószámai alapján a harmadik helyre rangsorolta a vállalkozások teljesítményét mérő független szakértőkből álló szakmai kuratórium. A gravírozott kristálytrófeát az Aquincum Hotelben megtartott KKV TOP 100 díjátadó gáláján 2019. március 21-én vehette át Szabó Viktor és Szabó Imre ügyvezető.
A zsűri a magyar kis- és középvállalkozások TOP 100-as listájának összeállítása során a legrelevánsabb adatokat vette górcső alá, úgymint pénzügyi és létszámadatok, az abból számolt hatékonysági mutatók, az árbevétel arányos eredmény és az egy főre jutó eredmény, valamint a cég hosszú távú stabilitását is mutató alapítási dátum. Emellett nem hagyták figyelmen kívül a cégek forrás és piac oldali diverzifikáltságát sem, így azt is megvizsgálták, hogy nyertek-e EU-s pályázatot vagy közbeszerzést, illetve végeznek-e export tevékenységet. A 2018-as rangsort a ROE (sajáttőke arányos nyereség) mutató, az egy főre jutó hozzáadott érték mutató és az árbevétel arányos EBITDA (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) számításai alapján határozták meg.
Mint azt dr. Szabó Viktor ügyvezető a díj átvétele után elmondta, a Bold Agro Kft. 2018-as teljesítményét jutalmazták ugyan, de ezt az eredményt, az elmúlt harminc év jó munkájával alapozták meg. A jelenlegi működés sikerét elsősorban annak tulajdonítja, hogy kiváló menedzsment csapattal és a szakmájukban sikeres emberekkel dolgozhat együtt. A Bold Agro Kft.-nél dolgozó valamennyi munkatársa pontos és magas szintű szakmai tudására volt szükség ahhoz, hogy a cég ezeket az eredményeket elérje. 
Az ügyvezető számára különösen értékes az elismerés, mert nyilvános cégadatok alapján hozta meg a zsűri a döntését, ezért az értékelésnél csak a transzparensen működő cégeket vehették figyelembe. Az elismerés kifejezi számára, hogy érdemes és lehet példaértékű magas hatékonyságot, jó gazdasági eredményeket átláthatóan is produkálni. Akik a szürke gazdaságban realizálják bevételeiket, ebben a mezőnyben nem számítanak.

Új rekord a Bold Agronál: harminc élő kismalac született egy fialásból


A paraszti világban valószínűleg lehetetlen, a nagyüzemi állattenyésztésben is nagyon ritka, hogy egy anyaállattól harminc élő kismalacot válasszanak le a szakemberek. Ugyan a Kiváló Minőségű Sertéshús védjeggyel is rendelkező Bold Agro Kft. telepén a húsz körüli élve született malacszám már megszokottnak számít, heti rendszerességgel előfordul, a harminc élő kismalac azért számukra is meghökkentő rekord.
Az egy hónapos malacok jó egészségben gyarapodnak születésük óta. Huszonnégy órát töltöttek az anyjukkal. Miután megjelölték őket, óránként váltogatták őket szoptatáskor, hogy mindnyájan hozzájussanak a megfelelő mennyiségű, létfontosságú immunizáló előtejhez. Egynapos korukban a létszámfelettiek „dajkásítva lettek”, azaz dajkakocához kerültek, hiszen egy anyaállat 13-14 kismalacot tud ellátni biztonságosan. Szűk egyhónapos korukban fejeződik be a laktációs időszak, akkor véglegesen elválasztják őket.
Mint azt Rácz Norberttől, a sertéstelep tenyésztési csoportvezetőjétől megtudtuk még, a dán tenyésztési kultúra alapján működő magyar telepen kizárólag dán genetikai állományú sertéseket tenyésztenek. A fajta jellemzője, hogy szapora, de nagyon igényes, sok törődést, kiszolgálást igényel. Érzékeny a takarmányozásra, a hőmérsékleti változásokra, a számára optimális körülmények között viszont nagyon termelékeny.
A több mint tíz éve a cégnél dolgozó csoportvezető végezte az inszeminációt, a rekordfialás azonban már annak a tizennégy fős csapatnak a profi munkáját dicséri, akik a tenyészépületben dolgoznak. Az anyaállatok és a süldők kizárólag a cég által megtermelt, toxinmentes gabonát és vizeskukoricát fogyasztják, melyet saját keverőüzemükben dúsítanak szójával és koncentrált ásványi anyagokkal. Semmilyen állati eredetű takarmánnyal nem találkoznak nevelésük során. A hízlalásuk akkor fejeződik be, mikor elérték a 110-120 kilogrammot.

E.ON éves jelentés 2017

Energetikai szakreferens 
Éves jelentés: 2017 
Készítette: E.ON Gazdasági Szolgáltató Kft. 
Bold Agro Kft részére

bővebb információ >

Felvétel élelmiszerminőségi és -biztonsági mérnöki duális mesterképzési programra

Őszi Élménykert Programok a Gyümölcsösben

Nagy örömünkre idén rekordot döntött Élménykert Programunk a Derecskei Gyümölcsösben!

bővebb információ >

A tajvaniak is derecskei almalét fogyasztanak

Sikeres megállapodás született a derecskei almalé tajvani értékesítéséről a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett üzleti utat követően. Mint azt Szabó Imre ügyvezető elmondta, a termék különlegesen jó minőségén és ízvilágán túl a tajvani képviseletet az almáskertben tett látogatás, a fenntartható és felelős kertgazdálkodás technológiája, a cégre jellemző társadalmi felelősségvállalás is megragadta. Véleménye szerint ennek köszönhető, hogy a derecskei almalé különösebb versenyeztetés nélkül hódította meg a tajvani piacot.


bővebb információ >

Házigazdák voltunk: Napló TOP 100 Klub

A Hajdú-bihari Napló TOP 100 klubja kilencéves múltra tekint vissza. Évente több alkalommal a megye legnagyobb vállalkozói találkoznak a klub rendezvényein, ahol a meghívott előadóktól első kézből értesülhetnek értékes vállalkozásfejlesztéssel, közös együttműködési lehetőségekkel kapcsolatos információkról. A szeptemberi találkozó színhelye az Almavirág étterem volt, ahol a Debreceni Egyetem meghívott előadóin túl a házigazdák, a Bold Agro Kft. ügyvezetői, Szabó Imre és dr. Szabó Viktor is előadást tartottak a fenntartható mezőgazdaság dilemmáiról.

bővebb információ >

Hat nap, hét éjszaka: CCM-betakarítás 2017


bővebb információ >

Hosszútávú stratégiai cél: a gazdasági számításokon alapuló önfenntartó működés

Hagyományos a „meggyesbuli” és az aratóünnepség a cég történelmében. A két rendezvény egyben számvetés is a szántóföldi növénytermesztés és a gyümölcstermesztési ágazatban dolgozók számára, s bár az év vége még messze van, a termelési év várható eredményei egyes területeken már körvonalazódnak.


bővebb információ >

Ünnepre készülnek az almáskertben

Gondos gazdák ízcsodái és az első ropogós piros almák a Derecskei Gyümölcsösben.


bővebb információ >

A jégháló a kánikulában is megvédi az almatermést

A nagy hőség a gyümölcsösöket is megviseli. Az erős napsugárzás ugyanis könnyen megégeti az almák héját. Derecskén egy hálóval védik a termést, ami a jégtől is megóvja a fákat. A beruházás nem olcsó, de a szakemberek szerint néhány év alatt megtérül.


bővebb információ >

Ízlett a tajvaniaknak a derecskei almalé

Hajdú-Biharból is be lehet törni távoli piacokra, csak körültekintően kell nekilátni.


bővebb információ >

Válassza Ön is a kiváló minőségű sertéshúsunkból készült ételeket

A nemrég megnyitott Almavirág étterem séfje újrafogalmazta a modern vendéglátás, az igényes konyhaművészet és a helyi hagyományok és termékek kapcsolatát. A térség gasztronómiai hagyományaira támaszkodva, de a mai igényeknek megfelelő legkorszerűbb (látvány)konyhával, egészséges, adalékmentes helyi alapanyagok felhasználásával, a hagyományos ízek mellett a szemnek is kívánatos ételkülönlegességekkel várja vendégeit a megújult étterem. Az Almavirág étterem megnyitása az első lépcső, a Derecskei Gyümölcsöshöz kapcsolódó turisztikai fejlesztések sorában, hamarosan többek között rendezvényházzal bővül a vendégfogadásra alkalmas tér.


bővebb információ >

A felelős kertművelés is derecskei érték

Helyi érték megnevezése: A több száz éves múlttal bíró derecskei kertgazdálkodás Bold Agro által képviselt hagyományőrző innovációja
Helyi érték besorolása: agrár- és élelmiszergazdaság
Készítette: Derecskei Kertbarátok Hagyományőrző Egyesülete

bővebb információ >

Álláshirdetés - Pályázatíró

Projektjeink megvalósításán dolgozó teameinkhez pályázatírói és projektmenedzsmenti munkakörre új munkatársat keresünk.


bővebb információ >

KERTÉSZMÉRNÖK, ÉLELMISZERMÉRNÖK, MEZŐGAZDASÁGI MÉRNÖK DUÁLIS KÉPZÉS A BOLD AGRO KFT-NÉL 2017

Érdekel a mezőgazdaság? Hasznosítható gyakorlati tudásra vágysz? Szeretnél saját munkatapasztalatot szerezni a legújabb állattenyésztéssel és gyümölcstermesztéssel kapcsolatos európai trendekről? Olvass tovább!


bővebb információ >

Minden szempontból rekordév volt a 2016-os

Érdekességek Bold Agro Kft. 2016-os eredményeiből: négyezer-kétszázhuszonnégy látogató, kétmillió-száztízezer deciliter eladott gyümölcslé, hektáronkénti hetven tonna termésátlag a gyümölcsösben. Tizenhatezer-kétszáz pénzügyi tranzakció, negyvenezer kilométernyi traktorral megtett út, hét nap alatt tízezer tonna CCM kukorica betakarítása, tizenhat élő malac fialásonként, hetvenezer élősertés értékesítése, a 967-es fülszámú koca abszolút rekordja: huszonnyolc élve született kismalac egy fialással. A tavalyi minden szempontból rekordesztendő volt a cég életében. A gazdasági eredményeket dr. Szabó Viktor ügyvezető osztotta meg a hagyományos évnyitó rendezvényen 2017. február 23-án munkatársaival és azok meghívott családtagjaival.

bővebb információ >

AGROmashEXPO

A Budapesti Vásárközpontban januárban megrendezett AgromashExpo az ország és Közép-Európa legjelentősebb vására, ahol cégünk minden évben képviselteti magát. A delegált szakemberek a vetőmagok, növényvédő szerek, műtrágyák, kártevő-mentesítők standjainak kínálata mellett képet alkothatnak a legújabb agrárelektronikai, méréstechnikai és automatizálási fejlesztésekről is. A tanulmányút célja olyan információk gyűjtése, melyek segítik az elmúlt uniós ciklushoz kötődő eszközbeszerzések és beruházások működtetésének optimalizálását, a gépek tudásának maximális kihasználását.

bővebb információ >

Környezetvédelem

almaskert-halo.jpg

Végezzünk bármilyen tevékenységet, folyamatosan szem előtt tartjuk környezetünk igényeit, változásait. Munkánkat hatékonyan, felelősen végezzük. Garantálni igyekszünk a fenntartható termelési gyakorlatot, biztosítani a környezeti javak megőrzését. Elősegítjük a zöld fejlődést, amivel példát szeretnénk állítani más társaságok elé is.

Bővebben a környezettudatosságról >

Közösségi szerep

almavalogatas.jpg

A Bold Agro, mint Derecske egyik legnagyobb foglalkoztatója, átérzi a helyi közösségben betöltött szerepét. Munkavállalóinak állandó munkahelyet és jó munkakörnyezetet biztosít, valamint idénymunkával enyhít a település munkanélküliségi gondjain, lehetőség szerint helyi munkavállalók alkalmazásával.

Bővebben a közösségi szerepvállalásról >

Derecske Alma

derecskealma

A Derecske alma egy olyan márkát képvisel, mely ízvilágával és minőségével kimagaslik a többi közül. Egy környezet- és egészségtudatos almáról van szó, mellyel az a célunk, hogy valódi minőséget teremtsünk ezen a piacon.

Tudjon meg még többet a Derecske almáról >