A Bold Agro Kft. Magyarország Legszebb Birtoka 2019-ben


Derecske, 2019. szeptember 11. – A Hajdú-Bihar megyei Derecskén működő Bold Agro Kft. lett Magyarország Legszebb Birtoka 2019-ben - jelentették be mai sajtótájékoztatójukon a szakma egyik legrangosabb versenyének szervezői. A megmérettetésben idén 60 cég vett részt 7 kategóriában, a döntőbe pedig kategóriánként 3-3 induló került be. A versenyen – amelynek fővédnöke Jakab István, a Magosz elnöke – a Derecskei Gyümölcsöst működtető és a DÉR Juice prémium gyümölcslevet is előállító Bold Agro Kft. a közönségdíj mellett a Gyümölcstermesztő birtok kategória 1. helyezését is megszerezte. A szakmai zsűri az abszolút győztesnek járó díjat is a Bold Agro Kft. számára ítélte oda, indoklása szerint azért, mert a cégcsoport a főbb ágazatai – így a sertéstenyésztés, a növény- és gyümölcstermesztés, a gyümölcsfeldolgozás és -forgalmazás, valamint az ezekre épülő vendéglátás – Magyaroszágon egyedülálló szimbiózisát hozta létre, amely jelentős mértékben segíti a környezetterhelés csökkentését és az ökológiai lábnyom minimalizálását.


A magyar családi vállalkozás nemcsak Hajdú-Biharban, de országosan is jelentős

„Az 1990-ben alapított, 100 százalékban magyar családi tulajdonban lévő Bold Agro Kft. több mint 5 milliárd forintos árbevételével a 130. legnagyobb hazai vállalkozás. A 140 állandó és 150 idényjellegű munkatársat foglalkoztató cégcsoport Hajdú-Bihar megye legjelentősebb munkaadói közé tartozik, amelynek két fő üzletága van: a jelenleg évi 110 ezer sertés értékesítése mellett 1500 hektáron növény-, valamint 180 hektáron alma- és meggytermesztéssel foglalkozik. E két üzletág szervesen összekapcsolódik, ugyanis a sertések számára szükséges takarmány jelentős részét házon belül állítják elő, míg a növények számára fontos tápanyagokat sertés hígtrágyával pótolják, így csökkentik minimálisra a inputanyag-ellátást. A Bold Agro Kft. az évi 5 ezer tonna alma értékesítése mellett félmillió liter, Dér Juice márkanév alatt forgalmazott, prémium gyümölcslevet állít elő” - mondta el a cég ügyvezetője, Dr. Szabó Viktor a mai sajtótájékoztatón.

„A cégcsoport két főtevékenységét egészíti ki a Derecskén megtalálható központi birtokon létrehozott Almavirág Étterem és rendezvényház, amely elsősorban a “házon belül” megtermelt nyersanyagokra (sertéshús-készítményekre és gyümölcsökre) alapoz” - tette hozzá Dr. Szabó Viktor.

A Derecskei Gyümölcsös – mint az alma- és meggytermesztés központja –, élen jár a technológiai fejlesztésben, így például az okoskertben olyan, automatizált öntözőrendszer működik, amely valós időben képes lekövetni az időjárást, szabályozva az öntözés intenzitását.

A cég elkötelezett a helyi civil közösségek támogatása iránt: az egyedülálló Kertpedagógia Program évente 10 ezer kisiskolás számára nyújt izgalmas betekintést a felelős kertművelésbe, a diákok így eredeti környezetükben ismerkedhetnek meg a gyümölcsökkel és a kertben folyó munkálatokkal. Ráadásul az iskolagyümölcs program keretében, jelenleg már több mint 23 ezer gyermek fogyasztja iskolájában a derecskei kert gyümölcseit.

4,5 milliárdos fejlesztés a következő 2 évben

A Bold Agro Kft. a 2018-2020-as időszakban 4,5 milliárd forint értékben tervez fejlesztéseket, amelyek közül Dr. Szabó Viktor az alábbiakat emelte ki a sajtótájékoztatón:
• a hűtőház 1500 tonnás bővítésének köszönhetően jelenleg már 4000 tonna alma tárolására alkalmas
• a sertéstelep bővítésének eredményeként az eddigi évi 70 ezer hízó gondozása 110 ezerre növelhető
• műholdas helyzet-meghatározóval működő, automatizált vetőgépek üzembe helyezése, amely bevezeti a növénytermesztési üzletágat a 21. századba
• 1 éven belül a teljes gyümölcsfa-ültetvény jéghálóval történő befedése
• Egyedi tervezésű és Magyarországon először rendszerbe állított pneumatikus prés üzembe helyezése, mely még hatékonyabbá teszi a hidegen préselt gyümölcslevek előállítását

Sikeres családi generációváltás Derecskén

A fejlődés másik fontos pillére, hogy Szabó Imre, a Bold Agro Kft. alapítója 2010-től tudatosan vonta be családja következő generációját a vállalatcsoport vezetésébe. A teljes vállalkozás irányítását a fia, Dr. Szabó Viktor vette át, akinek a fő felelőssége az árbevétel jelentős részét képező sertés- és növénytermesztési üzletág menedzselése, illetve a további technológiai újítások kutatása. Testvére, Szabó Veronika felel a Rédai Attila világbajnok mesterszakács közreműködésével üzemelő Almavirág Étterem és Rendezvényház vezetéséért. Az étterem a családi birtokról származó alapanyagok mellett, kizárólag helyi termelők által szállított nyersanyagokból készíti egyedi ízvilágú ételeit. Dr. Szabó Viktor felesége, Szabóné Karcza Veronika pedig a gyümölcsfeldolgozást és a DÉR Juice gyümölcslevek forgalmazását irányítja. A DÉR Juice márka bevezetése 2019-ben történt meg. A többgenerációs család minden tagja a központi birtokon él, így számukra is fontos a felelős gazdálkodás.

Dán színvonal Hajdú-Biharban

„A sertéstelep a szakmai berkekben követendő példának számító dániai telepek között is a legjobb 20 százalék közé sorolható” - emelte ki a sajtótájékoztatón Dr. Szabó Viktor, aki a Bold Agro Kft. jövőbeni stratégiáját ismertetve fő prioritásként határozta meg a minőségi termékek előállítását lehetővé tevő technológiai innováció fenntartását, a környezet megóvását és az új generációk edukálását a fenntartható termelés szempontjából.

A jelenlegi fejlesztés és növekedés alapján, az elkövetkező 3 évben, cégcsoport szinten, 30 százalékos árbevétel növekedés prognosztizálható, míg a Dér Juice folyamatos bevezetésével, a gyümölcslé ágazat terveiben, a jelenlegi értékesítés megduplázása a cél 3 év alatt. Debrecen és környéke a városfejlesztés és nagyberuházások hatására dinamikusan fejlődik, ami nagyszerű lehetőség az Almavirág Étterem által képviselt ízvilág és egyedülálló helyszín még szélesebb megismertetésére.

Környezetvédelem

almaskert-halo.jpg

Végezzünk bármilyen tevékenységet, folyamatosan szem előtt tartjuk környezetünk igényeit, változásait. Munkánkat hatékonyan, felelősen végezzük. Garantálni igyekszünk a fenntartható termelési gyakorlatot, biztosítani a környezeti javak megőrzését. Elősegítjük a zöld fejlődést, amivel példát szeretnénk állítani más társaságok elé is.

Bővebben a környezettudatosságról >

Közösségi szerep

almavalogatas.jpg

A Bold Agro, mint Derecske egyik legnagyobb foglalkoztatója, átérzi a helyi közösségben betöltött szerepét. Munkavállalóinak állandó munkahelyet és jó munkakörnyezetet biztosít, valamint idénymunkával enyhít a település munkanélküliségi gondjain, lehetőség szerint helyi munkavállalók alkalmazásával.

Bővebben a közösségi szerepvállalásról >

Derecske Alma

derecskealma

A Derecske alma egy olyan márkát képvisel, mely ízvilágával és minőségével kimagaslik a többi közül. Egy környezet- és egészségtudatos almáról van szó, mellyel az a célunk, hogy valódi minőséget teremtsünk ezen a piacon.

Tudjon meg még többet a Derecske almáról >