A Derecskei Gyümölcsös képviseli Magyarországot

- Közép-Kelet-Európai CSR* Csúcstalálkozó Pozsonyban -

2014. május 21-22-én Pozsonyban kerül megrendezésre az év legjelentősebb közép-kelet-európai konferenciája, amelynek témája a vállalati felelősségvállalás gyakorlati bemutatása. A kétnapos rendezvényen több mint 170 vezérigazgató, CSR, humán erőforrás és kommunikációs szakértő találkozik egymással. Előadások és fórumok keretén belül osztják meg tapasztalataikat, illetve kiállításon mutatják be a jó gyakorlatokat. Idén Magyarországról egyedüliként a Derecskei Gyümölcsös is meghívást kapott, hogy bemutassa Felelős Kertművelés programját, amivel többek között a regionális IKEA, a szlovák Provident, Telekom, Heineken és Hewlett-Packard cégek képviselői között szerepelnek majd.

*CSR= Corporate social responsibility (vállalati társadalmi felelősségvállalás)


Felelős fogyasztás, vállalati felelősségvállalás és non-profit együttműködések témakörét dolgozzák fel a szakemberek ezen a rendezvényen, különös tekintettel a közép-kelet-európai helyzetre. Az évek óta megrendezésre kerülő rangos esemény magyar szakmai partnere a KÖVET Egyesület, akik vezető szerepet töltenek be a vállalati felelősségvállalás elveinek és gyakorlatának népszerűsítésében.

A fenntartható fejlődés szinte már unalomig ismételt, jól csengő kifejezés, de hogyan tudjuk ezt úgy megvalósítani, hogy közben a gazdaság is fejlődjön? Egyre több cég törekszik arra, hogy ne csak vállalati felelősségvállalási programja, de innovatív, környezettudatos terméke, szolgáltatása is legyen, amivel erősíti piaci jelenlétét. A fenntartható és felelős üzleti modellre történő átállás sok kérdést vet fel, amire kiváló lehetőség egy olyan esemény, ahol az érintett felek döntéshozó, vezetői találkoznak és tapasztalatokat cserélnek.

A hazai viszonylatban is egyedülálló Felelős Kertművelés programot kidolgozó Derecskei Gyümölcsös 110 hektáron termel almát, aminek egy részéből speciális, hosszantartó préselési eljárással készítenek 100% natúr almalevet. Különlegességük, hogy a termelés mellett egy agrár-környezeti nevelési programot is elindítottak, amikor évente kétszer kinyitják a gyümölcsös kapuit és különböző szemléletformáló játékok mellett hozzáértő kísérőkkel a kertet is bejárhatják a látogatók.

Szabó Imre a gyümölcsös alapítója így összegezi a szemléletüket:
„Családi vállalkozásként magunk előtt látjuk a gyümölcsöst több generáció távolságban is, ezért törekszünk a leginkább fenntartható és felelős kertművelési gyakorlatok alkalmazására. A gyümölcsös számunkra élettér, ahol a termelés mellett a természetes élővilág megőrzésére is törekszünk.”

Dátum: 2014. május 21-22.
Helyszín: Szlovákia, Pozsony

A rendezvény hivatalos honlapja: www.cee-csr-summit.eu

Kapcsolattartó:

Séra-Szabó Veronika
Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges
+36 30 689 1556
www.derecskeigyumolcsos.hu

Háttér:

A Derecskei Gyümölcsös üzemeltetője a több mint 20 éve családi vállalkozásként működő Bold Agro Kft. küldetése, hogy kiváló minőségű mezőgazdasági terményeket (főleg gyümölcsöst) állítson elő hatékony és felelős termelés megvalósításával, ezzel hozzájárulva a fenntartható mezőgazdaság megvalósításához Magyarországon.

„Cégünk legfontosabb értékei a kiváló minőségű termékek és a felelős magatartás, ehhez igazítjuk minden tevékenységünket. Működésünk során energia, víz és talajterhelés tekintetében is szempont a környezeti terhelés minimalizálása. Közösségi szerepet munkavállalóikon és helyi programokba való becsatlakozáson keresztül rendszeresen vállalunk.”


derecskei_gyumolcsos_logo.png

Környezetvédelem

almaskert-halo.jpg

Végezzünk bármilyen tevékenységet, folyamatosan szem előtt tartjuk környezetünk igényeit, változásait. Munkánkat hatékonyan, felelősen végezzük. Garantálni igyekszünk a fenntartható termelési gyakorlatot, biztosítani a környezeti javak megőrzését. Elősegítjük a zöld fejlődést, amivel példát szeretnénk állítani más társaságok elé is.

Bővebben a környezettudatosságról >

Közösségi szerep

almavalogatas.jpg

A Bold Agro, mint Derecske egyik legnagyobb foglalkoztatója, átérzi a helyi közösségben betöltött szerepét. Munkavállalóinak állandó munkahelyet és jó munkakörnyezetet biztosít, valamint idénymunkával enyhít a település munkanélküliségi gondjain, lehetőség szerint helyi munkavállalók alkalmazásával.

Bővebben a közösségi szerepvállalásról >

Derecske Alma

derecskealma

A Derecske alma egy olyan márkát képvisel, mely ízvilágával és minőségével kimagaslik a többi közül. Egy környezet- és egészségtudatos almáról van szó, mellyel az a célunk, hogy valódi minőséget teremtsünk ezen a piacon.

Tudjon meg még többet a Derecske almáról >