AGROmashEXPO

A Budapesti Vásárközpontban januárban megrendezett AgromashExpo az ország és Közép-Európa legjelentősebb vására, ahol cégünk minden évben képviselteti magát. A delegált szakemberek a vetőmagok, növényvédő szerek, műtrágyák, kártevő-mentesítők standjainak kínálata mellett képet alkothatnak a legújabb agrárelektronikai, méréstechnikai és automatizálási fejlesztésekről is. A tanulmányút célja olyan információk gyűjtése, melyek segítik az elmúlt uniós ciklushoz kötődő eszközbeszerzések és beruházások működtetésének optimalizálását, a gépek tudásának maximális kihasználását.


A gépkezelők csoportja utazott a fővárosba szervezett keretek között. Kérésünkre Török Károly, Kósa Imre és Orbán Csaba véleményezte a látottakat. A másfélezer hektár műveléséért felelős, több mint húsz éve a cégnél dolgozó szakemberek megállapították: túl sok újdonságot nem hozott az expo, bár a növénytermesztésben használatos eszközök teljes vertikumát bemutatta. Közelebbről is szemügyre vették a legújabb fejlesztésű vetőgépet. Meglévő képeinkkel összehasonlítva új fejlesztésnek annyival tud többet a vetésellenőrző rendszere, hogy a GPS vezérlés a tábla végénél meg is fordítja az egyébként már önvezető traktort. A saját gépparkot elég modernnek tartják. Talán egy új gabonavetőgép hiányzik, egy direkt tárcsás a palettáról, és dolgozni kell még a hígtrágya kijuttatásának technológiáján, tapasztalataik szerint a rendszer még nem alkalmazkodik elég rugalmasan a derecskei adottságokhoz.

 

Véleményük azonban az, hogy tesztelés nélkül semmiképpen nem érdemes gépet vásárolni. Mint minden kiállításon, azonos tudású gépet akár tízfélét is megtekinthettek, a kipróbálásra, működés közbeni tesztelésre, így a kisebb-nagyobb különbségek feltárására azonban nincs lehetőségük. Ezt tartják az ilyen típusú expók legnagyobb hiányosságának. A modern géppark könnyíti a munkájukat, pontosan tudnak dolgozni, jó teljesítményeket érnek el, de ennek ára van. Az alkatrészek, a kiegészítő felszerelések nagyon drágák és érzékenyek, a régebbi állományhoz képest élettartamuk rövidebb, nagyobb a karbantartási igényük. A mindennapi munka során a legnagyobb kihívás számukra az üzemképes állapot megtartása jelenti, nemcsak a saját területek művelésekor, hanem a vállalt bérmunkák teljesítése idején is.

 

Egy-egy szakmai út azonban nemcsak a jövő útját jelöli ki, hanem mindig alkalmat teremt a kötetlen együttlétre, egymás jobb megismerésére. Az egyébként a munkahelyen kívül, civilben is összetartó növénytermesztési csapat idén az almáskertiekkel együtt utazott az expóra. Kihasználtak minden lehetőséget nemcsak szakmai tapasztalatcserére, hanem az egymással és az új kollégákkal való ismerkedésre is, hiszen a napi munkavégzés során kötetlen beszélgetésre kevés a lehetőség.


Környezetvédelem

almaskert-halo.jpg

Végezzünk bármilyen tevékenységet, folyamatosan szem előtt tartjuk környezetünk igényeit, változásait. Munkánkat hatékonyan, felelősen végezzük. Garantálni igyekszünk a fenntartható termelési gyakorlatot, biztosítani a környezeti javak megőrzését. Elősegítjük a zöld fejlődést, amivel példát szeretnénk állítani más társaságok elé is.

Bővebben a környezettudatosságról >

Közösségi szerep

almavalogatas.jpg

A Bold Agro, mint Derecske egyik legnagyobb foglalkoztatója, átérzi a helyi közösségben betöltött szerepét. Munkavállalóinak állandó munkahelyet és jó munkakörnyezetet biztosít, valamint idénymunkával enyhít a település munkanélküliségi gondjain, lehetőség szerint helyi munkavállalók alkalmazásával.

Bővebben a közösségi szerepvállalásról >

Derecske Alma

derecskealma

A Derecske alma egy olyan márkát képvisel, mely ízvilágával és minőségével kimagaslik a többi közül. Egy környezet- és egészségtudatos almáról van szó, mellyel az a célunk, hogy valódi minőséget teremtsünk ezen a piacon.

Tudjon meg még többet a Derecske almáról >