Átadták az első Kiváló Minőségű Sertéshús védjegyet

Nagy örömmel és büszkeséggel, ugyanakkor felelősséggel tölt el bennünket, hogy a Bold Agro Kft. elsőként kapta meg az országban a Kiváló Minőségű Sertéshús védjegyet.


A Védjegy használatáról szóló tanúsítványt csütörtökön Derecskén adta át Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár és Németh Antal, a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) elnöke Szabó Imrének, a derecskei Bold Agro Kft. tulajdonosának.

debre20140417004-1024x682.jpg


Az ünnepélyes átadón Németh Antal, az MTI érdeklődésére elmondta: a kiváló minőségű sertéshús védjegy használatának szigorú feltételei vannak. 

A KMS Védjegy odaítélése céljából a VHT létrehozott egy transzparens, átfogó ellenőrzésből álló Védjegy Tanúsítási Rendszert, amit a Vidékfejlesztési Minisztérium is jóváhagyott és alkalmasnak ítélte arra is, hogy a VHT akkreditációjának alapja legyen.


Az ellenőrzések a termékek és az előállítás termékminőségi, élelmiszerbiztonsági, nyomon-követhetőségi, állatjóléti, takarmányozási, higiéniai és termeléstechnológiai feltételeit vizsgálják, biztosítva ezzel az ellenőrzött minőséget a termék előállítása során. Ez a fogyasztóknak minőségi garanciát, a vállalkozásoknak pedig védelmet biztosít az illegális termékekkel szembeni küzdelemben.

Czerván György szerint a védjegy jelentős mértékben hozzájárulhat mind a hazai, mind a külföldi fogyasztók bizalmának növeléséhez. Segíthet a tanúsítvány abban is, hogy a jelenlegi fejenként 25 kilogrammos hazai éves sertéshúsfogyasztást növelni tudjuk - tette hozzá az államtitkár.

Környezetvédelem

almaskert-halo.jpg

Végezzünk bármilyen tevékenységet, folyamatosan szem előtt tartjuk környezetünk igényeit, változásait. Munkánkat hatékonyan, felelősen végezzük. Garantálni igyekszünk a fenntartható termelési gyakorlatot, biztosítani a környezeti javak megőrzését. Elősegítjük a zöld fejlődést, amivel példát szeretnénk állítani más társaságok elé is.

Bővebben a környezettudatosságról >

Közösségi szerep

almavalogatas.jpg

A Bold Agro, mint Derecske egyik legnagyobb foglalkoztatója, átérzi a helyi közösségben betöltött szerepét. Munkavállalóinak állandó munkahelyet és jó munkakörnyezetet biztosít, valamint idénymunkával enyhít a település munkanélküliségi gondjain, lehetőség szerint helyi munkavállalók alkalmazásával.

Bővebben a közösségi szerepvállalásról >

Derecske Alma

derecskealma

A Derecske alma egy olyan márkát képvisel, mely ízvilágával és minőségével kimagaslik a többi közül. Egy környezet- és egészségtudatos almáról van szó, mellyel az a célunk, hogy valódi minőséget teremtsünk ezen a piacon.

Tudjon meg még többet a Derecske almáról >