Cukortámogatás

Lezárult a cukorreformhoz kapcsolódó támogatások kifizetése.

Az Európai Unió 2006-ban úgynevezett cukorreformot fogadott el Mariann Fischer Boel, a mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős biztos javaslatára. A reform célja, hogy az EU cukortermelését évi hatmillió tonnával csökkentse. Évi tizenhét és fél millió tonnáról tizenegy és fél millió tonnára. Ennek eszközei pénzbeli támogatások azok számára, akik átállnak más termesztésére, termelésére.

Társaságunkat, a Bold Agro Kft.-t jelentősen érintette a cukorreform, hiszen főtevékenysége 2007-ig a cukorrépa termelés és az ahhoz kapcsolódó integráció volt. Büszkék vagyunk arra, hogy a kapott pénzügyi támogatást felelősen használtuk fel szerkezetváltásra. Így mára sikeres, elsődlegesen sertéstenyésztő és almatermesztő vállalkozás lettünk.

Büszkék vagyunk továbbá arra is, hogy a cukorrépa szállítási jogunkon keresztül lehetőséget teremthettünk a térség kistermelőinek a cukorrépa termelésre, majd a cukorreform folyamatában pedig e termelés után, jelentős összegű támogatás elnyerésére.

A Bold Agro Kft. integrált partnerei - zömében derecskei, konyári kistermelők - részére, a programban összesen 1.141.832.818,- forint támogatást fizetett ki. Őszintén reméljük, hogy ez a jelentős pénzügyi forrás gazdaságuk versenyképessé tételében jól hasznosult.

Derecske, 2015. június 1.


Környezetvédelem

almaskert-halo.jpg

Végezzünk bármilyen tevékenységet, folyamatosan szem előtt tartjuk környezetünk igényeit, változásait. Munkánkat hatékonyan, felelősen végezzük. Garantálni igyekszünk a fenntartható termelési gyakorlatot, biztosítani a környezeti javak megőrzését. Elősegítjük a zöld fejlődést, amivel példát szeretnénk állítani más társaságok elé is.

Bővebben a környezettudatosságról >

Közösségi szerep

almavalogatas.jpg

A Bold Agro, mint Derecske egyik legnagyobb foglalkoztatója, átérzi a helyi közösségben betöltött szerepét. Munkavállalóinak állandó munkahelyet és jó munkakörnyezetet biztosít, valamint idénymunkával enyhít a település munkanélküliségi gondjain, lehetőség szerint helyi munkavállalók alkalmazásával.

Bővebben a közösségi szerepvállalásról >

Derecske Alma

derecskealma

A Derecske alma egy olyan márkát képvisel, mely ízvilágával és minőségével kimagaslik a többi közül. Egy környezet- és egészségtudatos almáról van szó, mellyel az a célunk, hogy valódi minőséget teremtsünk ezen a piacon.

Tudjon meg még többet a Derecske almáról >