Family Business Network Hungary

A Bold Agro csatlakozott a Felels Csaldi Vllalkozsokrt Magyarorszgon Egyeslethez.

A Felels Csaldi Vllalkozsokrt Magyarorszgon Egyesletet (rviden FBN-H) 2009 novemberben rgta sikeres hazai vllalkoz csaldok alaptottk.

Mi szmt csaldi vllalkozsnak, vllalatnak?
Az Eurpai Uni 2009-ben a vilgszerte hasznlatos 90 fle megfogalmazsbl a kvetkezt vlasztotta: Csaldi vllalkozsnak minslnek, mretktl fggetlenl azon gazdasgi trsasgok, amelyek irnytsban a tulajdonos mellett legalbb mg egy csaldtag rszt vesz, valamint a csald tulajdoni hnyada meghatroz szerepet (Nylt rszvnytrsasg estn minimum 25+%; Zrt rszvnytrsasg esetn minimum 50+%) biztost a csaldnak a tulajdonosi dntsekben.

Milyen defincit hasznl az FBN-H Magyarorszgon?
Tekintettel arra, hogy a kelet-kzp-eurpai gazdasgi fejlds jelentsen eltr a nyugat-eurpaitl ms szempontok figyelembe vtele is indokolt, gy a hazai tulajdon, adzs, s a csaldnv hasznlata jelents versenyelny a stabil, felels vllalati kultrk megersdse s az az eredeti tkefelhalmozs rdekben. Ugyanakkor megegyezik a definci a tbb vllalkozst irnyt csaldok esetben a vllalkoz csald minstsben.

Magyarorszg - Top 100 – Csaldi Vllalatok
50+ ft foglalkoztat vi legalbb 1 millird Forint hozzadott rtk tpus (rbevtel–ELB) forgalmat legalbb generl vllalatok, amelyek tulajdonosi kre meghatrozan egy csaldbl kerl ki s a cgvezetsben a tulajdonoson kvl legalbb egy csaldtag rszt vesz.

Az egyeslet kldetse
A hossz tvon felels hazai csaldi vllalatok gazdasgi s trsadalmi rtkteremtsnek tmogatsa. Kzppontjban a tulajdonos csaldok genercii kztti s azokon belli egyttmkdsnek fejlesztse ll csaldi, tulajdonosi s menedzsment gyekben. A tmogats kpzsi-kutatsi, rtk- s rdekkpviseleti, nemzetkzi s regionlis egyttmkdsi terleteken valsul meg.

„Okos embernek a nagyapja ltet dift!”

Felels csaldi vllalkozsok ltrehozsnak s mkdtetsnek elsegtse annak rdekben, hogy a csaldi vllalkozsok ltal felhalmozott materilis s immaterilis rtkek hossztvon hozzjruljanak a csaldok, a vllalkozsok s a nemzeti kultra fejldshez valamint a felhalmozott megtakartsok Magyarorszgon maradjanak mkd tke formjban.

A felels csaldi vllalkozsok ltrehozshoz s mkdtetshez az Egyeslet szakmai, integrcis, kpzsi, kutatsi tmogatst nyjt, valamint elsegti a felels csaldi vllalkozsok egyttmkdst, tapasztalatcserjt s rdekrvnyestst.

Az Egyeslet olyan felels csaldi vllalkozsokat tmogat, segt s integrl, amelyek clja a trsadalmi szerepvllals, a munkahelyek ltestse s fenntartsa, a szocilis integrci elsegtse, a csaldi vllalkozsi modell meghonostsa, fenntartsa s fejlesztse a jv nemzedkek szmra.

Az Egyeslet kzvetti a ms orszgokban kialakult tapasztalatokat s tudst Magyarorszg irnyba, valamint rszt vesz a The Family Business Network (23, Chemin de Bellerive, B.P. 915, 1001 Lausanne, Switzerland) s hasonl egyesletek nemzetkzi szervezeteiben.

forrs:www.fbn-h.hu

fbn-h-logo.png

Krnyezetvdelem

almaskert-halo.jpg

Vgezznk brmilyen tevkenysget, folyamatosan szem eltt tartjuk krnyezetnk ignyeit, vltozsait. Munknkat hatkonyan, felelsen vgezzk. Garantlni igyeksznk a fenntarthat termelsi gyakorlatot, biztostani a krnyezeti javak megrzst. Elsegtjk a zld fejldst, amivel pldt szeretnnk lltani ms trsasgok el is.

Bvebben a krnyezettudatossgrl >

Kzssgi szerep

almavalogatas.jpg

A Bold Agro, mint Derecske egyik legnagyobb foglalkoztatja, trzi a helyi kzssgben betlttt szerept. Munkavllalinak lland munkahelyet s j munkakrnyezetet biztost, valamint idnymunkval enyht a telepls munkanlklisgi gondjain, lehetsg szerint helyi munkavllalk alkalmazsval.

Bvebben a kzssgi szerepvllalsrl >

Derecske Alma

derecskealma

A Derecske alma egy olyan mrkt kpvisel, mely zvilgval s minsgvel kimagaslik a tbbi kzl. Egy krnyezet- s egszsgtudatos almrl van sz, mellyel az a clunk, hogy valdi minsget teremtsnk ezen a piacon.

Tudjon meg mg tbbet a Derecske almrl >