Fejlesztések az UMVP keretében

Az elmúlt időszak és az elkövetkező évek legnagyobb kihívása az EU-s jogszabályoknak, előírásoknak való megfelelés, amelyek középpontjában a környezetvédelem és az élelmiszerbiztonság áll.

Célunk, hogy olyan az EU-s normáknak Megfelelő ágazatokat működtessünk, amelyek a megszerzett tudással és legkorszerűbb technológia alkalmazásával értékteremtő eredményeket érhetnek el és munkahelyeket teremthetnek.
A közösségi normák teljesítése azonban nagy költségigénnyel járó beruházásokat tett és tesz szükségessé, amelynek megvalósításához segítséget nyújtanak az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében rendelkezésre álló támogatási lehetőségek. Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében Nyújtott támogatások 75%-a az EU-s forrásból származnak.

A KASZ-COOP Kft. élt az UMVP által meghirdetett támogatási lehetőségekkel, amelynek keretében a sertés ágazatban és a gyümölcstermesztési ágazatban is nagy volumenű fejlesztéseket kezdtünk meg az elvárások teljesítése érdekében.

Az UMVP I. tengelyében meghirdetett "állattartó telepek korszerűsítése" intézkedés keretében sertéstelepünk korszerűsítését és bővítését hajtjuk végre, melynek építési-, kivitelezési munkálatai 2009 júniusában megkezdődtek és jelenleg is folynak. A komplex beruházás várhatóan 2010 decemberében fejeződik be.

Környezetvédelem

almaskert-halo.jpg

Végezzünk bármilyen tevékenységet, folyamatosan szem előtt tartjuk környezetünk igényeit, változásait. Munkánkat hatékonyan, felelősen végezzük. Garantálni igyekszünk a fenntartható termelési gyakorlatot, biztosítani a környezeti javak megőrzését. Elősegítjük a zöld fejlődést, amivel példát szeretnénk állítani más társaságok elé is.

Bővebben a környezettudatosságról >

Közösségi szerep

almavalogatas.jpg

A Bold Agro, mint Derecske egyik legnagyobb foglalkoztatója, átérzi a helyi közösségben betöltött szerepét. Munkavállalóinak állandó munkahelyet és jó munkakörnyezetet biztosít, valamint idénymunkával enyhít a település munkanélküliségi gondjain, lehetőség szerint helyi munkavállalók alkalmazásával.

Bővebben a közösségi szerepvállalásról >

Derecske Alma

derecskealma

A Derecske alma egy olyan márkát képvisel, mely ízvilágával és minőségével kimagaslik a többi közül. Egy környezet- és egészségtudatos almáról van szó, mellyel az a célunk, hogy valódi minőséget teremtsünk ezen a piacon.

Tudjon meg még többet a Derecske almáról >