Házigazdák voltunk: Napló TOP 100 Klub

A Hajdú-bihari Napló TOP 100 klubja kilencéves múltra tekint vissza. Évente több alkalommal a megye legnagyobb vállalkozói találkoznak a klub rendezvényein, ahol a meghívott előadóktól első kézből értesülhetnek értékes vállalkozásfejlesztéssel, közös együttműködési lehetőségekkel kapcsolatos információkról. A szeptemberi találkozó színhelye az Almavirág étterem volt, ahol a Debreceni Egyetem meghívott előadóin túl a házigazdák, a Bold Agro Kft. ügyvezetői, Szabó Imre és dr. Szabó Viktor is előadást tartottak a fenntartható mezőgazdaság dilemmáiról.


A zsúfolásig megtelt kisterem hallgatóságával dr. Szilvássy Zoltán rektor és dr. Bács Zoltán kancellár a Debreceni Egyetemen folyó kutatások és a vállalati együttműködések lehetőségeiről osztott meg új információkat. Az ország legnagyobb egyetemét képviselő rektor kiemelte, hogy a hagyományos kutatás, oktatás, betegellátás mellett a gyorsan fejlődő Debrecen városa vezetésével együttműködve negyedik területként az iparfejlesztést jelölték ki. Az egészségipar irányába differenciálódott felsőoktatási intézmény a jövőben sokkal nagyobb hangsúlyt fektet a mérnökképzésre, a hagyományos területek mellett ROSZATOM-mal kötött szerződésre alapozva különösen a nukleáris energetikai mérnökök képzésére. Az általuk kidolgozott új innovációs rendszer sajátossága, hogy az egyetem az ipar szereplőinek, a regionális kormányzatnak, a bankoknak mint finanszírozóknak együttműködésére alapozva kívánja megvalósítani céljait.

 

A tíz év alatt kialakított, mára teljessé vált klaszterstruktúra lehetővé teszi, hogy az egyetemen folyó kutatások eredményei már közvetlen felhasználható formában, sorozatgyártásra készen kerüljenek az ipar szereplőihez a startup cégek és a bankok közreműködésével.

 

Szilvássy Zoltán részletesen ismertette a ROSZATOM-mal kötött megállapodásban rejlő lehetőségeket, mely az atomenergia felhasználásához kapcsolódva, az orvoslást, a környezetvédelmet, a magyar és nemzetközi jogot, a gyógyszeripart –orvosi izotópgyártást - kiszolgáló oktatási rendszert alapoz meg Debrecenben.

 

Tekintettel a házigazda Bold Agro Kft-re, részletesen kitért az egyetemen folyó kutatások mezőgazdaságot érintő területeire, például a meggyből kivonható melatonin, és más növényekből előállítható hatóanyagokkal kapcsolatos gyógyszeripari kutatások eredményeire.

 

Bács Zoltán kancellár részletesen ismertette a mérnökképzések oktatásszervezési és munkaerőpiaci lehetőségeit, a duális képzés egyre sikeresebb megvalósítását, valamint a klaszterek, így a gyógyszeripar, az élelmiszeripar, a sport és termálvízre épülő egészségipar valamint az informatika területén történt egyetemi innovációkat, az agrárképzés megújításában rejlő lehetőségeket.

 

Az esemény hivatalos részét a Bold Agro Kft. történetéről, működéséről, az élelmiszertermelés és –gyártás fenntarthatóságáról, a bekövetkező szerkezetváltások szükségességéről valamint a vállalatnál folyó jó gyakorlatok bemutatásáról szóló ügyvezetői előadások zárták.


© Fotó: haon.hu - Derencsényi István

Környezetvédelem

almaskert-halo.jpg

Végezzünk bármilyen tevékenységet, folyamatosan szem előtt tartjuk környezetünk igényeit, változásait. Munkánkat hatékonyan, felelősen végezzük. Garantálni igyekszünk a fenntartható termelési gyakorlatot, biztosítani a környezeti javak megőrzését. Elősegítjük a zöld fejlődést, amivel példát szeretnénk állítani más társaságok elé is.

Bővebben a környezettudatosságról >

Közösségi szerep

almavalogatas.jpg

A Bold Agro, mint Derecske egyik legnagyobb foglalkoztatója, átérzi a helyi közösségben betöltött szerepét. Munkavállalóinak állandó munkahelyet és jó munkakörnyezetet biztosít, valamint idénymunkával enyhít a település munkanélküliségi gondjain, lehetőség szerint helyi munkavállalók alkalmazásával.

Bővebben a közösségi szerepvállalásról >

Derecske Alma

derecskealma

A Derecske alma egy olyan márkát képvisel, mely ízvilágával és minőségével kimagaslik a többi közül. Egy környezet- és egészségtudatos almáról van szó, mellyel az a célunk, hogy valódi minőséget teremtsünk ezen a piacon.

Tudjon meg még többet a Derecske almáról >