Kertpedagógia a Derecskei Gyümölcsösben

2015-ben tavasszal útjára indultak Magyarországon egyedülálló fejlesztésű oktatási-nevelési foglalkozásaink.

Kertpedagógiai Programunk keretében, szeretettel várjuk óvodás és iskolás csoportok jelentkezését. Fontos számunkra, hogy a gyümölcstermesztéssel összefüggésben a gyerekek ne csak megértsék, de megéljék a természeti környezet megóvásának fontosságát is.
Szakember által a szabadban vezetett túrán egyedi agrár-ökoszisztéma rendszert ismerhetnek meg a gyerekek. Kertpedagógiai Programunk célja, hogy a résztvevők eredeti környezetben ismerjék meg a kertben termő gyümölcsöket, a termeléssel kapcsolatos alap munkálatokat és ezek természethez való viszonyát. Felfedezhetik mennyi növény és állat él itt összhangban és hogyan tudjuk a termesztés számára hasznos ökológiai folyamatokat tudatosan támogatni.
Játékokon, saját élményeiken keresztül szinte észrevétlenül megértenek és megtanulnak olyan bonyolult fogalmakat, mint Felelős Kertművelés, egészséges élelmiszer, ökológiai egyensúly.
A kertlátogatás alkalmával azt is megtudhatják, milyen almafajtákat termesztünk, hogyan, mikor és miért metszünk? Mi az a jégháló? Miért van több, mint 1000 madárodú a kertünkben? Hogyan törekszünk egy közös élettér kialakítására a gyümölcsösben és mi is az a süngarázs?
További részletek és regisztráció: http://derecskeigyumolcsos.hu/kertpedagogiai-program

kertpedaggia.png

Környezetvédelem

almaskert-halo.jpg

Végezzünk bármilyen tevékenységet, folyamatosan szem előtt tartjuk környezetünk igényeit, változásait. Munkánkat hatékonyan, felelősen végezzük. Garantálni igyekszünk a fenntartható termelési gyakorlatot, biztosítani a környezeti javak megőrzését. Elősegítjük a zöld fejlődést, amivel példát szeretnénk állítani más társaságok elé is.

Bővebben a környezettudatosságról >

Közösségi szerep

almavalogatas.jpg

A Bold Agro, mint Derecske egyik legnagyobb foglalkoztatója, átérzi a helyi közösségben betöltött szerepét. Munkavállalóinak állandó munkahelyet és jó munkakörnyezetet biztosít, valamint idénymunkával enyhít a település munkanélküliségi gondjain, lehetőség szerint helyi munkavállalók alkalmazásával.

Bővebben a közösségi szerepvállalásról >

Derecske Alma

derecskealma

A Derecske alma egy olyan márkát képvisel, mely ízvilágával és minőségével kimagaslik a többi közül. Egy környezet- és egészségtudatos almáról van szó, mellyel az a célunk, hogy valódi minőséget teremtsünk ezen a piacon.

Tudjon meg még többet a Derecske almáról >