Őszi Élménykert Programok a Gyümölcsösben

Nagy örömünkre idén rekordot döntött Élménykert Programunk a Derecskei Gyümölcsösben!


Évről-évre különleges szemléletformáló programmal várjuk az óvodás-és kisiskolás korosztályt! Idén ősszel a szüreti hagyományokra épülve ismerkedhettek meg a gyermekek a környezetbarát módon fenntartható gyümölcsöskerttel, a Felelős Kertművelés fogalmával és a Madárbarát Kert Programban betöltött szerepünkről! 2 hónap alatt mintegy 116 csoport, közel 4200 gyermek nyerhetett betekintést a derecskei Almáskertbe, különleges interaktív tanóráinkon keresztül Kertpedagógiai Programunk keretében.

 

Szabó Imre, a gyümölcsös alapítója több évtizedes gazdálkodói tapasztalata alapján úgy látja, hogy most mindennél fontosabb az élmény alapú tanulás, szemléletformálás. „Felelős Kertművelés programunkban a modern gazdálkodási gyakorlatok alkalmazása és a természetes élővilág megőrzése egyformán fontosak. Többek között a természeti értékek teszik lehetővé az egészséges gyümölcs fenntartható előállítását. Hiszünk benne, ha ezt mások is megértik, más szemmel néznek egy almára és jobban átérzik felelősségüket is, amire leginkább a gyerekeket szeretnénk megtanítani.”

 

Gyümölcsös Kalandunk két hétvégéjén ( szeptember 30.- október 1. és október 7-8.) különleges családi programot szerveztünk, ahol a látogatók megismerkedhettek az őszi színben pompázó almáskerttel, részesei lehettek egy hagyományos őszi szüretnek játékos formában, szakmai vezetéssel. Reméljük felejthetetlen élménnyel gazdagodott az a 3000 fő, aki részese volt őszi kalandozásunknak.

 

Köszönjük, hogy itt voltatok, várunk vissza benneteket tavasszal!

 

d.gy_kollazs_gy.k_osz_4_foto_1181_x_1528_px_2017.10.24.jpg

Környezetvédelem

almaskert-halo.jpg

Végezzünk bármilyen tevékenységet, folyamatosan szem előtt tartjuk környezetünk igényeit, változásait. Munkánkat hatékonyan, felelősen végezzük. Garantálni igyekszünk a fenntartható termelési gyakorlatot, biztosítani a környezeti javak megőrzését. Elősegítjük a zöld fejlődést, amivel példát szeretnénk állítani más társaságok elé is.

Bővebben a környezettudatosságról >

Közösségi szerep

almavalogatas.jpg

A Bold Agro, mint Derecske egyik legnagyobb foglalkoztatója, átérzi a helyi közösségben betöltött szerepét. Munkavállalóinak állandó munkahelyet és jó munkakörnyezetet biztosít, valamint idénymunkával enyhít a település munkanélküliségi gondjain, lehetőség szerint helyi munkavállalók alkalmazásával.

Bővebben a közösségi szerepvállalásról >

Derecske Alma

derecskealma

A Derecske alma egy olyan márkát képvisel, mely ízvilágával és minőségével kimagaslik a többi közül. Egy környezet- és egészségtudatos almáról van szó, mellyel az a célunk, hogy valódi minőséget teremtsünk ezen a piacon.

Tudjon meg még többet a Derecske almáról >