Sertés fejlesztési program

A Bold Agro Mezőgazdasági Kft. sertésfejlesztési programja új mérföldkőhöz érkezett.

A Bold Agro Mezőgazdasági Kft. stratégiai tervében kiemelt helyen szerepel a sertés ágazat fejlesztése. Szerencsés módon elképzelésünk egybeesik a Darányi Ignác Tervben, mint a Nemzeti Vidékstratégia keretprogramjában szereplő fejlesztési elképzelésekkel.

Ebből adódóan társaságunk pályázati kérelmet nyújtott be a Vidékfejlesztési Minisztérium által meghirdetett állattartó telepek korszerűsítése (ÁTK IV.) című felhívásra.

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal pályázatunkat a rendeletben meghatározott értékelési szempontok, úgymint az ágazati horizontális és szakmai feltételek megléte alapján értékelte és ennek eredményeként a beruházási kiadásokhoz 40%-os vissza nem térítendő támogatást nyertünk. A támogatás forrása nagyobb részt az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap (EMVA) kisebb részt a nemzeti költségvetés.

A támogatási határozat eredménye valamint korábbi ÁTK I.-II. program keretében 2009/2010-ben megvalósított fejlesztés üzemeltetési és megtérülési mutatói megerősített bennünket abban, hogy a sertéstenyésztés tekintetében a cégünk belső adottságai és a külső körülményei kiválóak, így a beruházás megvalósítása kiemelten fontos.


Az ÁTK IV. fejlesztési program keretében 1.100 tenyészkoca és annak szaporulatainak, így a malacnevelés és hizlalás férőhelyeit valósítjuk meg. A termelő kapacitás mellett természetesen kiépítjük a működéshez szükséges további infrastrukturális elemeket úgymint, a trágyatárolás, elektromos áram, hő központ, úthálózat, vízellátás stb. eszközeit. A beruházás tervezésénél és kivitelezésénél kiemelt figyelmet fordítottunk a fenntarthatóságra valamint a környezetvédelmi és az állatjóléti szempontok maximális érvényre jutására. A beruházás megvalósítása közvetlenül 12 fő állandó munkahelyet teremt.

A beruházás szakaszolása az állatok biológiai fejlődőséhez igazodik, így első lépcsőként a termelő egységek közül a tenyészistállót építettük meg majd ezt követte a malacnevelő felépítése és betelepítése 2013. augusztus 12-én.

Jelenleg a hizlalda épületek kivitelezését végezzük.


Derecske, 2013. augusztus 12.


dit2.jpg

Környezetvédelem

almaskert-halo.jpg

Végezzünk bármilyen tevékenységet, folyamatosan szem előtt tartjuk környezetünk igényeit, változásait. Munkánkat hatékonyan, felelősen végezzük. Garantálni igyekszünk a fenntartható termelési gyakorlatot, biztosítani a környezeti javak megőrzését. Elősegítjük a zöld fejlődést, amivel példát szeretnénk állítani más társaságok elé is.

Bővebben a környezettudatosságról >

Közösségi szerep

almavalogatas.jpg

A Bold Agro, mint Derecske egyik legnagyobb foglalkoztatója, átérzi a helyi közösségben betöltött szerepét. Munkavállalóinak állandó munkahelyet és jó munkakörnyezetet biztosít, valamint idénymunkával enyhít a település munkanélküliségi gondjain, lehetőség szerint helyi munkavállalók alkalmazásával.

Bővebben a közösségi szerepvállalásról >

Derecske Alma

derecskealma

A Derecske alma egy olyan márkát képvisel, mely ízvilágával és minőségével kimagaslik a többi közül. Egy környezet- és egészségtudatos almáról van szó, mellyel az a célunk, hogy valódi minőséget teremtsünk ezen a piacon.

Tudjon meg még többet a Derecske almáról >