Szárazság Derecskén a jégágyú miatt?

Derecskén híre ment, hogy az almáskertben működő jégágyú az esőfelhőket is távol tartja.

Mivel a viharok és a jégesők egyre több borsot törnek főként a gyümölcskertészek orra alá, a derecskei Bold Agro Kft. két védelmi technológiát alkalmaz az almáskertjeiben. Az egyik a jégháló, ami gyakorlatilag száz százalékos védelmet jelent,  de nagyon drága, a másik a jégvédő ágyú, ami ugyan nem garantál tökéletes biztonságot, viszont megfizethető(bb). A  kisvárosban valakik egy ideje azt híresztelik, hogy a jégyágyú nemcsak  a jeget, de az esőt is “elriasztja”, és a szóbeszéd mára oda vezetett, hogy vannak, akik a polgármesteri hivatalban tettek panaszt  mezőgazdasági vállalkozás gyakorlata ellen.

Szárazság ajégágyú miatt?

“Egy átlagos zivatarfelhő átmérője 10 kilométer, amelyben nem mellesleg többszázezer tonna víz van. A jégágyú által keltett légörvényekkel ennek a mozgási irányát és sebességét befolyásolni lehetetlen. Erre körülbelül annyi az esély, mint egy Trabantnak arra, hogy az 500 tonnás tehervonattal történő ütközésből úgy kerüljön ki, hogy közben porrá zúzza a szerelvényt” – mondta el a Naplónak Dr. Apáti Ferenc, a Debreceni Egyetem Agrárcentrumának adjunktusa.

forrás: www.haon.hu

Környezetvédelem

almaskert-halo.jpg

Végezzünk bármilyen tevékenységet, folyamatosan szem előtt tartjuk környezetünk igényeit, változásait. Munkánkat hatékonyan, felelősen végezzük. Garantálni igyekszünk a fenntartható termelési gyakorlatot, biztosítani a környezeti javak megőrzését. Elősegítjük a zöld fejlődést, amivel példát szeretnénk állítani más társaságok elé is.

Bővebben a környezettudatosságról >

Közösségi szerep

almavalogatas.jpg

A Bold Agro, mint Derecske egyik legnagyobb foglalkoztatója, átérzi a helyi közösségben betöltött szerepét. Munkavállalóinak állandó munkahelyet és jó munkakörnyezetet biztosít, valamint idénymunkával enyhít a település munkanélküliségi gondjain, lehetőség szerint helyi munkavállalók alkalmazásával.

Bővebben a közösségi szerepvállalásról >

Derecske Alma

derecskealma

A Derecske alma egy olyan márkát képvisel, mely ízvilágával és minőségével kimagaslik a többi közül. Egy környezet- és egészségtudatos almáról van szó, mellyel az a célunk, hogy valódi minőséget teremtsünk ezen a piacon.

Tudjon meg még többet a Derecske almáról >