Szenzációs leletek a sertéstelepünkön

Régészeti ritkaságokat találtak a sertéstelepünk építése során. Ilyen típusú leletek az Alföldről eddig nem voltak ismertek.

Krisztus utáni 1. és 2. századból származó tárgyakat és temetkezési helyeket találtak Derecske- Morgó tanyán lévő telephelyünkön, a sertéstelep bővítése kapcsán indult építési területen.

image6.jpg

A temetkezési helyek egyedülállónak számítanak a Tiszántúlon, ugyanis ilyen leletanyag eddig csak a Dunántúlon volt jellemző. A feltáráson egy csontvázas temetőrészlet is napvilágra került eddig 8 sírral. Római készítésű pannon-norricumi szárnyasfibulák, lemezes övek kerültek elő, csontmaradványokat, ékszereket, gyöngyöket, edényeket, valamint jórészt női sírokat találtak.

A régészek lehetségesnek tartják, hogy további sírok is előkerülnek még a területről, a munka előreláthatólag még három hétig tart. A restaurálást követően a jövő év elején várhatóan a Déri Múzeumban is kiállítják a ritkaságokat.

Környezetvédelem

almaskert-halo.jpg

Végezzünk bármilyen tevékenységet, folyamatosan szem előtt tartjuk környezetünk igényeit, változásait. Munkánkat hatékonyan, felelősen végezzük. Garantálni igyekszünk a fenntartható termelési gyakorlatot, biztosítani a környezeti javak megőrzését. Elősegítjük a zöld fejlődést, amivel példát szeretnénk állítani más társaságok elé is.

Bővebben a környezettudatosságról >

Közösségi szerep

almavalogatas.jpg

A Bold Agro, mint Derecske egyik legnagyobb foglalkoztatója, átérzi a helyi közösségben betöltött szerepét. Munkavállalóinak állandó munkahelyet és jó munkakörnyezetet biztosít, valamint idénymunkával enyhít a település munkanélküliségi gondjain, lehetőség szerint helyi munkavállalók alkalmazásával.

Bővebben a közösségi szerepvállalásról >

Derecske Alma

derecskealma

A Derecske alma egy olyan márkát képvisel, mely ízvilágával és minőségével kimagaslik a többi közül. Egy környezet- és egészségtudatos almáról van szó, mellyel az a célunk, hogy valódi minőséget teremtsünk ezen a piacon.

Tudjon meg még többet a Derecske almáról >