A Víz Világnapja

A Víz Világnapja alkalmából az Európai Parlament egy jelentést fogadott el amelynek célja az, hogy megerősítse a Közösség vízgazdálkodását.

Az Európai Parlament jelentése szerint hatékonyabb és fenntartható vízgazdálkodást kell kialakítani a mezőgazdaságban innovatív technológiák és gyakorlatok bevezetésével. A vízforrásoknál tapasztalható szennyezéseket pedig ellenőrizni kell, hogy a veszélyes anyagok ne kerülhessenek a környezetbe. 

A Bold Agro Kft. elkötelezett a környezettudatos termelés mellett, amelynek fontos eleme a víztakarékos technológiák alkalmazása. Ezt szem előtt tartva jártunk el a sertéstelepi fejlesztések során, amikor az úgynevezett „lagúnás” trágyarendszert alakítottunk ki. A lagúnás trágyarendszernek köszönhetően öblítővíz felhasználás nélkül történik a trágya eltávolítása. Így az egy állatra eső felhasznált vízmennyiséget 50%-kal csökkentettük.

Az alábbi ábrából kiderül, hogy miért fontos a vízkészletünk védelme. A vízlábnyom példák megmutatják, hogy a különböző élelmiszerek egységnyi mennyiségéhez  mennyi víz felhasználására van szükség.

2013.03.22
vzlbnyom3.jpg

Környezetvédelem

almaskert-halo.jpg

Végezzünk bármilyen tevékenységet, folyamatosan szem előtt tartjuk környezetünk igényeit, változásait. Munkánkat hatékonyan, felelősen végezzük. Garantálni igyekszünk a fenntartható termelési gyakorlatot, biztosítani a környezeti javak megőrzését. Elősegítjük a zöld fejlődést, amivel példát szeretnénk állítani más társaságok elé is.

Bővebben a környezettudatosságról >

Közösségi szerep

almavalogatas.jpg

A Bold Agro, mint Derecske egyik legnagyobb foglalkoztatója, átérzi a helyi közösségben betöltött szerepét. Munkavállalóinak állandó munkahelyet és jó munkakörnyezetet biztosít, valamint idénymunkával enyhít a település munkanélküliségi gondjain, lehetőség szerint helyi munkavállalók alkalmazásával.

Bővebben a közösségi szerepvállalásról >

Derecske Alma

derecskealma

A Derecske alma egy olyan márkát képvisel, mely ízvilágával és minőségével kimagaslik a többi közül. Egy környezet- és egészségtudatos almáról van szó, mellyel az a célunk, hogy valódi minőséget teremtsünk ezen a piacon.

Tudjon meg még többet a Derecske almáról >