Minden szempontból rekordév volt a 2016-os

Érdekességek Bold Agro Kft. 2016-os eredményeiből: négyezer-kétszázhuszonnégy látogató, kétmillió-száztízezer deciliter eladott gyümölcslé, hektáronkénti hetven tonna termésátlag a gyümölcsösben. Tizenhatezer-kétszáz pénzügyi tranzakció, negyvenezer kilométernyi traktorral megtett út, hét nap alatt tízezer tonna CCM kukorica betakarítása, tizenhat élő malac fialásonként, hetvenezer élősertés értékesítése, a 967-es fülszámú koca abszolút rekordja: huszonnyolc élve született kismalac egy fialással. A tavalyi minden szempontból rekordesztendő volt a cég életében. A gazdasági eredményeket dr. Szabó Viktor ügyvezető osztotta meg a hagyományos évnyitó rendezvényen 2017. február 23-án munkatársaival és azok meghívott családtagjaival.


A mindennapok munkamenetét töri meg ez az ünnepélyes esemény a cég életében. Az évnyitó érdekessége, hogy évente egyszer, ez az alkalom ad lehetőséget az ágazatokban tevékenykedő, egymástól földrajzilag is elkülönülő telephelyeken dolgozó több mint száz munkatársnak s kísérő családtagjaiknak a kötetlen beszélgetésre, szórakozásra. Hagyomány, hogy közösen értékelik az előző gazdasági év eredményeit, a folyamatban lévőnek pedig kijelölik legfontosabb céljait, feladatait. Minden dolgozó összefüggéseiben is érzékelheti a saját ágazatától függetlenül zajló folyamatokat, információt kap az ágazati és stratégiai célok teljesüléséről.

 

Az ügyvezető évértékelőjében ágazatonkénti bontásban is elemezte a gazdasági eredményeket. A kertészet, a legfiatalabb üzletág bemutatásakor kiemelte, hogy 2016-ban pontosan, időben történt a metszési munkák elvégzése, az alma és gyümölcslé értékesítése kimagasló eredményt hozott. Jelentősen nőtt a Gyümölcsös Kalandok rendezvénysorozat látogatottsága. Nemcsak a szemléletváltás, hanem a metszési bérek átalakítása, a több műszakban, hétvégi munkát is vállaló munkatársak kitartása is fontos része volt a sikernek. A kertészet alapvetően komoly munkaerőgondokkal küzd, az alkalmi munkavállalói rétegnél nagy a fluktuáció, ez azonban társadalmi jelenség.

 

A csapadékos év ellenére a növénytermesztési ágazatban, mióta rögzítik az eredményeket, a 2016-os év volt a legeredményesebb. Az extra mennyiségű és minőségű termés betakarítása, a logisztikai feladatok megnövekedése jelentősen megnövelte az ágazatban dolgozók terhelését, nőtt a hétvégén végzett munkaórák száma. Az ügyvezető elégedettségét fejezte ki a gépkezelők, gépjavítók munkájával kapcsolatosan, és eredményesnek tartja a hígtrágya kijuttatásának kiszervezését.

 

A sertéstenyésztés a vállalat húzóágazata. A karantén épületben folyó kiváló szakmai munka következménye, hogy sikerrel meg tudtak birkózni az állományt fenyegető betegségekkel, a tenyésztésnek köszönhető, hogy jelentősen nőtt a kiváló fialó képességű kocák száma, s a hízósertés-kibocsátás is rekordot ért el. Jellemző a kísérletezés, az innovációra való fogékonyság az itt dolgozókra. Ésszerű kockázatvállalás mellett sikeresen adaptálnak új módszereket, komfortzónájukból is hajlandók kilépni.

 

A 2017-es gazdasági évvel kapcsolatosan az ügyvezető hangsúlyozta: legnagyobb munkaterhelést és kihívást az önerőből illetve pályázati forrásokból megvalósítandó beruházások lebonyolítása jelenti majd, melyek szükségszerűen megterhelik a munkatársakat. A célok eléréséhez, a sikeres megküzdéshez fontos lesz a vállalatnál zajló munkafolyamatok áttekintése, a hétvégi munka, a túlóra racionalizálása, a pihenőnapok, szabadságolások rugalmasítása.

 

Az évértékelő elhangzása után, a hagyományok szerint a jubiláló, tíz és húsz éve a vállalatnál dolgozó hűséges munkatársakat köszöntik az egybegyűltek. Dr. Szabó Viktor ügyvezetőtől ebben az évben tízéves eredményes munkájáért Hamza Sándorné, Erdei György, Kathi Antalné, Kelemen Imréné, Nótin Lászlóné, ifj. Tandari László vehetett át jutalmat, húszéves jubileumát ünnepelte Blága Mihály és Erdelics István. Szöllősi-Fernandez Dávid gazdasági vezető pedig a szintén tízéves munkaviszonnyal rendelkező dr. Szabó Viktor ügyvezetőnek nyújtotta át az elismerést.

 

Az évnyitó rendezvény hivatalos része és a közös vacsora után, Orosz György humorista szórakoztatta a közönséget, volt totó és tombola, Fritz Kálmán és zenekara pedig gondoskodott a tánchoz szükséges jó zenéről és hangulatról.


Környezetvédelem

almaskert-halo.jpg

Végezzünk bármilyen tevékenységet, folyamatosan szem előtt tartjuk környezetünk igényeit, változásait. Munkánkat hatékonyan, felelősen végezzük. Garantálni igyekszünk a fenntartható termelési gyakorlatot, biztosítani a környezeti javak megőrzését. Elősegítjük a zöld fejlődést, amivel példát szeretnénk állítani más társaságok elé is.

Bővebben a környezettudatosságról >

Közösségi szerep

almavalogatas.jpg

A Bold Agro, mint Derecske egyik legnagyobb foglalkoztatója, átérzi a helyi közösségben betöltött szerepét. Munkavállalóinak állandó munkahelyet és jó munkakörnyezetet biztosít, valamint idénymunkával enyhít a település munkanélküliségi gondjain, lehetőség szerint helyi munkavállalók alkalmazásával.

Bővebben a közösségi szerepvállalásról >

Derecske Alma

derecskealma

A Derecske alma egy olyan márkát képvisel, mely ízvilágával és minőségével kimagaslik a többi közül. Egy környezet- és egészségtudatos almáról van szó, mellyel az a célunk, hogy valódi minőséget teremtsünk ezen a piacon.

Tudjon meg még többet a Derecske almáról >