Környezetvédelem

Az európai környezetvédelmi jogszabályokat nem csupán betartjuk, de túl is teljesítjük. Az EU kiemelkedő fontosságú jogszabálya az Európai Tanács integrált szennyezés- megelőzésről és csökkentésről szóló 96/61/EK Irányelve. Ez azon igény kifejeződése, mi szerint integráltabban kell vizsgálni egy folyamat hatását a környezetre, mint egészre. Az integrált megközelítés érvényre juttatását a jogszabály által előírt elérhető legjobb technika (BAT) alkalmazásával biztosítjuk.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a folyamatok (tervezés, engedélyeztetés, megvalósítás, üzemeltetés, tevékenység felhagyása) során a kibocsátásoknak már eleve a forrásnál történő csökkentésére és a természeti erőforrások hatékony felhasználására törekedtünk, a technika alkalmazásának köszönhetően.

Csökkentettük a fajlagos vízfelhasználást. A trágyaeltávolításhoz nem használunk öblítő vizet, továbbá a magasnyomású mosó és fertőtlenítő berendezéseket speciális szórófejjel szereltük fel. Ezek igénybe vételével rövidebb idő és kevesebb víz felhasználásával elérhető a kívánt tisztaság.
Csökkentettük a fajlagos (elektromos és földgáz) energiafelhasználást.
Csökkentettük a fajlagos takarmány felhasználást.
A telepen keletkező hígtrágya mennyiséget jelentősen sikerült csökkenteni az öblítő víz használatának mellőzésével. A keletkező hígtrágyát felhasználásig biztonságos, üvegszál borítású fémtároló tartályokban tároljuk. A sertések gondozásánál igyekszünk csökkenteni az élővilágot negatívan befolyásoló környezeti hatásokat, hiszen fontos számunkra a fenntartható fejlődés.

Ezen technika alkalmazásán túl is célunk a környezeti ártalmak minimalizálása.


A világ leghatékonyabb takarmány felhasználását végezzük egy kilogramm húsra vonatkoztatva, ezzel csökkentjük az üvegházhatás kialakulásának mértékét.
Víz és energiafelhasználásunkat 30 %-kal csökkentettük, a műtrágya-felhasználásunk 40 %-át kiváltjuk a sertések által termelt trágyával, ez által jelentős megtakarítást érhetünk el a fosszilis műtrágya-felhasználás során. A kijuttatáskor a hígtrágyát beinjektáljuk a talajba, így a nitrogén veszteség nullára csökken. A trágyát így beépítjük a növénytermesztés tápanyagmérlegébe, ez által csökkentjük a környezeti terhelést és a fosszilis energia felhasználást.

Kevesebb vegyszer

Igyekszünk minél kevesebb mesterséges anyaggal szennyezni környezetünket, célunk minél kevesebb permetező- és vegyszer felhasználása a termelés során. Elvünk: inkább többször permetezünk kevesebbet, mint inkább többet feleslegesen.
Agrárkörnyezet-gazdálkodást folytatunk, azaz korszerű szárító-technológia kialakításával a fajlagos energiafelhasználást 30 %-kal csökkentettük. Mivel filteres porelszívást alkalmazunk, elkerülhető a pontforrásszerű levegőszennyeződés.

Reméljük, hogy tevékenységünkkel, környezettudatos magatartásunkkal példát mutatunk más vállalkozások számára is. Célunk a fenntartható fejlődés megvalósítása, minőségi, finom termékek előállítása környezetbarát módon.

novenyvedelem.jpg


Környezetvédelem

almaskert-halo.jpg

Végezzünk bármilyen tevékenységet, folyamatosan szem előtt tartjuk környezetünk igényeit, változásait. Munkánkat hatékonyan, felelősen végezzük. Garantálni igyekszünk a fenntartható termelési gyakorlatot, biztosítani a környezeti javak megőrzését. Elősegítjük a zöld fejlődést, amivel példát szeretnénk állítani más társaságok elé is.

Bővebben a környezettudatosságról >

Közösségi szerep

almavalogatas.jpg

A Bold Agro, mint Derecske egyik legnagyobb foglalkoztatója, átérzi a helyi közösségben betöltött szerepét. Munkavállalóinak állandó munkahelyet és jó munkakörnyezetet biztosít, valamint idénymunkával enyhít a település munkanélküliségi gondjain, lehetőség szerint helyi munkavállalók alkalmazásával.

Bővebben a közösségi szerepvállalásról >