Növénytermesztés

Munkatársaink munkájának, szakértelmének és a technológiák megfelelő, kombinált alkalmazásának köszönhetően a növénytermesztésben is kiemelkedő eredményeket ért el a Bold Agro Kft.

Mitől vagyunk különlegesek?

A terület adottságainak megfelelően kukoricát, búzát, árpát, napraforgót és repcét termelünk a földeken. A növénytermesztés célja, hogy a saját állatállományunk, azaz a sertéstelep takarmány szükségletét előállítsuk.

Mindegyik növény külön odafigyelést és bánásmódot igényel, így ennek megfelelően termeljük őket. Az elmúlt években, mindegyik fajnak kialakult a saját művelési technológiája. Ezeket folyamatosan alkalmazzuk és a legújabb ismereteknek megfelelő technológiákkal bővítjük ki. Rendelkezünk a termesztéstechnológiához szükséges gépi eszközzel, beleértve a szárító és tárolókapacitást is, amellyel a helyi mezőgazdasági termelőknek is lehetőséget adunk arra, hogy a megtermelt gabonát nálunk tárolhassák, kivárva a legmegfelelőbb értékesítési időszakot ez által.

Számos olyan új termesztéstechnológiai megoldást vezettünk be, amely elősegíti a növénytermesztést. A területek egy részénél a legnagyobb energiafelhasználással járó műveletet, a szántást felváltottuk más műveletekkel. Így a talaj nedvessége, szerves anyag tartalma megmarad, a talaj szerkezete jelentősen javul, az energiafelhasználás csökken.

A kiváló minőségű takarmányelőállítás érdekében mindent megteszünk, hogy a termesztés során elkerüljük gombás fertőzéseket. A mikotoxinokkal fertőzött takarmány káros az állatok termelése szempontjából (szaporodásbiológiai és tömeggyarapodási problémák miatt jelentős termelés visszaesés keletkezik).
Ennek elkerülése érdekében mind a termesztéstechnológia mind a tárolástechnológia során fokozott figyelmet fordítunk a megelőző intézkedésekre. Tehát a vegyszerterhelés csökkentése érdekében forgatásos talajművelést alkalmazunk.

traktor.jpg


A növénytermesztés jövője

Terveink között szerepel, hogy Magyarországon elsőként komplett rendszerként használjuk a legújabb technológiákat. Ezek a technológiák már nem csupán bemutatószerűen állnak rendelkezésre, hanem komplett rendszerré álltak össze a nagyobb magyarországi forgalmazóknál, főleg amerikai modell alapján.
Célunk megvalósulásához már megtettük az első lépéseket, folyamatosan kutatjuk az új technológiákat, melyek többek között a növényvédőszerekre, műtrágyadózisokra, vetési időre vonatkoznak.

Olyan technológiai fejlesztéseket szeretnénk végrehajtani, amely a jövő kihívásaira ad választ, azaz a környezeti terhelés csökkentését is célul tűzzük ki. Ezt precíziós eszközökkel szeretnénk elérni, a növényi inputokat, azaz a drága növényvédő szereket, műtrágyákat kisebb mértékben kívánjuk használni.

Nagy hangsúlyt fektetünk a környezetre.


Véleményünk szerint elengedhetetlen, hogy odafigyeljünk környezetünk igényeire, változásaira. A sertéstelepen keletkezett hígtrágyát a földeken hasznosítjuk, ez által jelentős megtakarítást érhetünk el a foszilis műtrágya-felhasználás során. A kijuttatás során a hígtrágyát beinjektáljuk a talajba, így a nitrogén veszteség nullára csökken.
A korszerű szárító-technológia során az energiafelhasználást 30 %-kal csökkentettük. Mivel filteres porelszívást alkalmazunk elkerülhető a pontforrásszerű levegőszennyeződés.

kombajn.jpgKörnyezetvédelem

almaskert-halo.jpg

Végezzünk bármilyen tevékenységet, folyamatosan szem előtt tartjuk környezetünk igényeit, változásait. Munkánkat hatékonyan, felelősen végezzük. Garantálni igyekszünk a fenntartható termelési gyakorlatot, biztosítani a környezeti javak megőrzését. Elősegítjük a zöld fejlődést, amivel példát szeretnénk állítani más társaságok elé is.

Bővebben a környezettudatosságról >

Közösségi szerep

almavalogatas.jpg

A Bold Agro, mint Derecske egyik legnagyobb foglalkoztatója, átérzi a helyi közösségben betöltött szerepét. Munkavállalóinak állandó munkahelyet és jó munkakörnyezetet biztosít, valamint idénymunkával enyhít a település munkanélküliségi gondjain, lehetőség szerint helyi munkavállalók alkalmazásával.

Bővebben a közösségi szerepvállalásról >

Derecske Alma

derecskealma

A Derecske alma egy olyan márkát képvisel, mely ízvilágával és minőségével kimagaslik a többi közül. Egy környezet- és egészségtudatos almáról van szó, mellyel az a célunk, hogy valódi minőséget teremtsünk ezen a piacon.

Tudjon meg még többet a Derecske almáról >